Футболистите на Черноморец Поморие Георги Костадинов и Емануил Манев излязоха с официално изявление пред медиите, в които разкриха, че напускат отбора заради неизплатени заплати.

От известно време се говори дори за разпадане на "акулите" от Поморие и макар, че само преди десетина дни Костадинов обяви, че такова няма, днес той вече не е играч на тима. Ето го и цялото официално изявление на двамата играчи:

"Ние, футболистите Георги Костадинов и Емануил Манев, желаем да потвърдим пред ръководството на клуба, феновете на ПФК Черноморец Бургас и ПФК Черноморец Поморие, както и пред медиите, че прекратихме професионалните договори с клубовете си, поради невъзможност от страна на последните да ни изплатят трудовите възнаграждения през последните месеци.

За нас това е трудно взето решение, предвид на това, че те се чувстваме истински привързани към съответните клубове и гр. Бургас ( давайки 100 % от себе си по време както на официални мачове, така и на тренировки).

Клубовете получиха две напомнителни писма за дължимите от тях суми към нас - футболистите, но ситуацията не се промени, като заплатите не са изплатени и към момента. Предвид създалото се положение за нас не остана друга възможност освен да прекратим професионалните договори с клубовете си съгласно българското законодателство, и правилата на Българския Футболен Съюз.

На 17 ноември двата клуба получиха уведомителните писма за прекратяване на договорите.

Бихме желали да благодарим на своя треньор г-н Неделчо МАТУШЕВ за професионализма на работата му, анализа на мачовете и точните и навременни съвети, на феновете за подкрепата им, както и да пожелаем на ПФК Черноморец Бургас и ПФК Черноморец Поморие успехи през оставащия футболен сезон".