Отборът на Нефтохимик Бургас победи Видима-Раковски с 1:0 в контролен мач игран на стадиона в Севлиево. Попадението за нафтата отбеляза Андреас Васев, който е на проби в отбора на шейховете.

Гостите от Бургас имаха лек превес през първото полувреме и отправиха няколко опасни удара към вратата на домакините. В 25-ата минута след пробив отдясно Лефтеров центрира и Живко Петков отбелязва редовен гол, но реферът на срещата видя засада и отмени попадението.

През второто полувреме на вратата на нафтата застана Цветан Димитров, който също е на проби в отбора. Нефтохимик стоеше добре на терена и през това полувреме, като създаде няколко сериозни опасности пред вратата на домакините. В 67-та минута Емануил Манев проби по крилото и подаде към току що влезлия в игра Андреас Васев, който откри резултата. До края отборите си размениха по две добри възможности за промяна в резултата, но до нови попадения не се стигна.

Последователен в своите коментари, след мача старши треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов отбеляза, че работата по отстраняването на слабостите в отбора ще продължи. Той не отличи никого в срещата, но изтъкна, че домакините са предложили повече битка по терена и са играли по-агресивно, което треньорът желае да вижда по-често и от своите футболисти, които са наблегнали на по-техничния футбол.

„В Б група обаче трябва агресия и повече физическа сила в играта, върху която треньорския щаб ще акцентува до края на подготовката” завърши треньорът на шейховете.

Съставът на Нефтохимик: Стойчев /46 Димитров/, Лефтеров /60-та Иванов/, Молдованов /60-та Патев/, Хашев, Димов /60-та Лемперов/, Желев / 55-та Георгиев/, Божинов / 70 Калоянов/, Благов /65-та Васев/, Андонов /70-та Бахъров/, Петков, Манев /70-та Колев/.

Във вторник отборът на Ненов ще тренира веднъж и ще направи възстановяване, а следобед играчите ще получат почивка. В сряда е последната контрола за нафтата на лагера в Трявна, когато отборът ще се срещне с тима на Етър. Мачът ще се играе в Дряново, а предварително обявеният начален час на срещата е 18 часа. Има вероятност обаче той да бъде променен за по-късно, както бе с Видима, поради горещото време в региона.

Веднага след това Нефтохимик се прибира в Бургас, където ще продължи подготовката си за първенството.