Решението на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз за Литекс предизвика истинска вълна от мнения в социалните мрежи. Форумът на Gong.bg също не прави изключение. Напротив!

Само за няколко часа проличаха полярните гледни точки на всички привърженици по повод обосновката на членовете на Изпълкома, че не могат да нарушат собствените си разпоредби, затова изхвърлят „оранжевите“ от А група.

Темата „БФС ПОТВЪРДИ: Литекс аут от А група“ се превърна в най-обсъжданата и най-четена за последните 7 дни.

Едното разбиране за ситуацията е дадено от потребител balef: „Правилно и очаквано решение на БФС, за което може да получат поздравления. За това си има правилник, разпоредби, както и закони! Може единствено феновете на Литекс да се сърдят на Стойчо Стоилов!!!“

От друга страна обаче bob_dylan коментира: „Пълна пародия! БФС не можели да нарушат правилниците си?! А всъщност за какво са създадени тия правилници? Не е ли тяхна работа да са в услуга на футбола? И как решението да се затрие един футболен клуб (щото точно това реално ще е последствието) би било в полза на бг футбола?"

Сред феновете на Литекс във форума на Gong.bg личат мнения като това на PFC Litex: “Тези момчета, които няма да бъдат продадени ще си играят в "Б" група до края на сезона и толкова. От лятото си продължаваме в "Б" група, ще си извървим тежкия път, но да му мислят другите, защото все някога нарушиш правилата и тогава да няма хъка, мъка.”

Според ikar проблемите се коренят много по-дълбоко: „Всичко написано и споделено до тук затвърждава впечатлението че сме обречени да живеем в СТРАНАТА НА ОМРАЗАТА. В страната на омразата няма ясна разлика между това да имаш опонент и това да имаш смъртен враг. В страната на омразата ние мразим всичко, защото ако ние не сме първи другите ще ни преварят."