ФК Верея допусна втора поредна домакинска загуба след като падна с 0:1 от Раковски пред 200 зрители на Трейс Арена.

Двубоят от 9-я кръг на Б група беше динамичен и двата отбора създадоха много положения пред вратарите.

Дебют за ФК Верея направиха новопривлечените чужденци - халфът от Нигер Харуна и нападателят от Конго Джонатан. Двата отбора се хвърлиха в атаки след първия съдийски сигнал и в 5-тата мин Лачев от гостите отправи първия удар към вратата на Верея.

В 10-та мин конгоанецът Джонатан се отзова на чиста позиция, но ударът му от наказателното поле бе избит от Акалски. Верея натисна противника си и създаде още няколко положения като в 28-мата мин Харуна след подаване на Джонатан не успя да отправи точен удар, а вратаря Акалски излезе и изби топката.

2 минути по-късно Идризов обстрелва вратата на Раковски от далечна дистанция, но отново не порази целта. В 35-тата мин Раковски удари греда след като удара на Лачев срещна напречната греда на старозагорската врата. Капитанът на ФК Верея Живко Желев в 42-рата мин напусна принудително терена заради контузия, а минута преди края на първото полувреме уникална грешка на вратаря на Верея Росен Андонов позволи на гостите да поведат в резултата.

Тогава защитник на домакините върна топката към Андонов, а вратаря вместо да я изрита тръгне да лъже и Петър Атанасов му я отне и на празна врата се разписа за 0:1. След почивката старозагорци натиснаха и обсадиха вратата на Раковски, но нямаха шанс да вкарат.

Резервата Ангел Костов направи 2 пропуска, в 54-тата мин Джонатан му свали хубаво топката с глава, но ударът на Костов беше избит от Акалски. Две по-късно след корнер Костов отправи опасен удар с глава, но стражът на Раковски отново изби топката. Верея пропусна най-чистото положение в 62-рата мин когато Исус Ангелов удари страничната греда с удар с глава.