Привържениците на Нефтохимик Бургас ще имат уникалната за България възможност сами да изберат с какъв цвят и дизайн да бъдат екипите на любимия им отбор през новия сезон 2011-12 в Източната „Б“ група.

Идеята е дошла от страна на феновете, като от ръководството на „шейховете“ са приели предложението и са оставили изборът на модели за основен и резервен екип да бъдат по идея на привържениците. От зимата насам в ръководното тяло на Нефтохимик има и представител на Клуба на привържениците на отбора, който участва в общите събрания и спомага за връзката отбор – фенове.

От днес – 04.07.2011г. до 07.07.2011 – година „зелените“ фенове трябва да изберат измежду няколко собствени предложения за дизайн на фланелките, гащетата и гетите за футболистите през идващото първенство. Гласуването за модела, който ще бъде представен пред шефовете на клуба, ще става на официалната интернет страница на фен-клуба neftochimic.eu. Екипировката ще бъде изработена от бургаска фирма за спортни облекла, която обличаше тима и през миналия шампионат.

Отборът на Нефтохимик продължава тренировките си на стадиона в квартал Долно езерово, като от 6 юли тимът заминава за първия си подготвителен лагер, който ще е в Бургаските минерални бани. Първата контролна среща за играчите на Димитър Стойчев ще бъде на 12 юли срещу новака в югоизточната "В" група Мастер Бургас.