Втородивизионният Етър (Велико Търново) привлече в състава си нападателя Мирослав Миндев и централния бранител Владимир Зафиров, съобщи официалният сайт на клуба.

Двамата пристигат на "Ивайло" като свободни агенти, след като вчера официално прекратиха договорите си със закъсалия финансово Черноморец (Балчик) по взаимно съгласие.

"Днес двамата парафираха договори с нас за по 1,5 години и вече са футболисти на Етър", съобщи прокуристът на клуба Стефан Атанасов.

"Идването им е страхотен плюс за отбора, те бяха искани от доста отбори. С тази селекция в Етър вече има достатъчно вътрешна конкуренция", добави изпълнителният директор на "виолетовите" Димитър Манолов.

30-годишният Миндев през есента беше капитан на елитния Сливен. Той изкара зимната подготовка с Черноморец (Балчик), но реши да напусне, след като старши треньорът на тима Радостин Димов изненадващо беше освободен.

27-годишният Зафиров е юноша на Сливен и има един сезон в ЦСКА.

Двамата ще се присъединят към лагера на Етър в Сандански още днес, като в събота ще направят дебют с виолетовия екип в контролата срещу местния Вихрен.