Етър води преговори за привличането на нападателя Александър Младенов, съобщиха от клуба. Очаква се довечера бившият капитан на младежкия национален отбор и син на легендата Стойчо Младенов да играе за „виолетовите” още в контролата срещу Бенковски (Бяла) тази вечер.

Сашо Младенов е роден на 25 юни 1982 г. в София. Висок е 188 см, тежи 74 кг. Започва в ЦСКА, а съвсем млад е трансфериран в елитния немски Херта (Берлин), откъдето е преотстъпен на Карлсруе. Кариерата му продължава в чужбина, като от началото на 2006 г. е футболист на руския Том (Томск). През сезона 2009/2010 г. Сашо Младенов се завърна у нас с екипа на Славия, след което бе и в руския Краснодар. Есента на последния сезон започна в Калиакра, но след освобождаването на треньора Филип Филипов си тръгна и заедно с Ангел Червенков преминаха в украинския Севастопол. Тимът им драматично изпадна в последния кръг от Висшата лига, което доведе до намаляване на бюджета и отпращане на чужденците.

„Смятам да продължа кариерата си в България, имам си лични причини за това. Имам малко дете и искам тази година да си остана тук, след толкова години в чужбина аз почти не съм играл у нас”, коментира Младенов.

Ръководството на Етър опроверга появилата се днес информация, че преговорите с Александър Младенов са пропаднали, както и че се водят разговори с бившите играчи на Левски Димитър Телкийски и Елин Топузаков.

В днешната контрола с Бенковски (Бяла) ще бъдат пробвани двамата футболисти от Холандия Мишел де Кинкелдер и Емрах Атеш. Те идват от аматьорския Пресикхааф (Арнхайм). Първият е ляв офанзивен халф, а вторият – център халф. Мачът е довечера от 18:00 ч. в Бяла.