Етър застава зад решенията на БФС относно ситуацията с отказващите се отбори в "Б" група, обяви изпълнителният директор Димитър Манолов.

"Първото, което искам да кажа, е, че ние сме съсредоточени върху собствения си отбор и не се интересуваме кой какви декларации прави и какви интереси преследва. Но знаете, че има правила, а правилата в българския футбол се определят от БФС. Затова каквото и решение да вземе Спортно-техническата комисия, ние ще го подкрепим. Независимо дали е в наш интерес или ущърб. След като клубовете сме оторизирали Борислав Михайлов и хората му да създадат организация и правила в първенствата, сме длъжни да ги спазваме. Винаги съм апелирал към това правилата да се спазват, затова всеки трябва да се съобразява с тях", категоричен беше Димитър Манолов.

Той коментира и назначението на Богомил Маринов за рефер на дербито Етър - Ботев Враца в събота.

"Доколкото знам, Маринов е опитен арбитър и държи положението на терена на сто процента. Благодаря на Съдийската комисия, че с назначението му са оценили мача като важен за развоя в групата. Убеден съм, че съдията ще бъде безпристрастен в решенията си", добави Димитър Манолов.