Втородивизионният Етър Велико Търново картотекира днес футболистите си в Българския футболен съюз за новото първенство на Западната Б група.

Изпълнителният директор Стефан Атанасов пътува за столицата, където внесе документите на играчите с професионални договори.

Сред тях са и четирите нови попълнения. Защитникът Георги Гайдаров идва от Видима-Раковски, халфът Георги Христов - от Миньор Раднево, Пламен Ангелов от Чавдар Бяла Слатина, а в тима се завръща и нападателят Димитър Кушев от Локомотив Дряново, който наниза четири гола в последните няколко контроли на виолетовите.

Общо 20 футболисти картотекира днес в БФС великотърновският клуб. Документите на останалите играчи ще бъдат внесени на следващите дати.

Защитникът Пламен Костадинов, който претърпя операция и пропусна целия пролетен полусезон, се възстановява, но още не е готов за участие в мачове. Най-късно до месец Костадинов ще започне пълноценни натоварвания.

Леки травми мъчат халфовете Антоний Балъков и Пламен Иванов, а Марин Стефанов бе с бъбречна криза. Очаква се те да са готови до първия официален мач след седмица.

В събота ще бъде и последната проверка на виолетовите преди старта на първенството. Етър ще играе в Правец срещу Ботев Криводол от 18:00 часа.