Отборът на юношите старша възраст на Видима-Раковски, който се състезава в Елитната група на България - U19, ще бъде воден от треньора Емил Георгиев, съобщиха от клуба от Севлиево.

Промяната е наложена от обявеното от БФС наказание на треньора Мартин Дойчев, който е и ръководител на школата. Предстои той да обжалва решението, но за момента е със спрени права да изпълнява функциите си.

Емил Георгиев беше наставник на юношите старша възраст през миналата година, а през това първенство води подготвителната група на ДЮШ на Видима.

За наказанието на Мартин Дойчев на официалния сайт на БФС беше публикувано следното съобщение:

„След сезиране на Дисциплинарната комисия от Апелативната комисия към БФС, за дадени неверни данни и информация пред Комисията за етика и феърплей и Комисията по детско-юношески футбол към БФС, на основание чл.46, ал.4, Дисциплинарната комисия наказва Мартин Дойчев (Директор на детско-юношеската школа на ПФК ”Видима Раковски” – гр. Севлиево) със забрана да изпълнява функции за 12 месеца и глоба в размер на 5000 лева.”

От официалното съобщение става ясно, че апелативната комисия се е позовала на отказа на Мартин Дойчев да потвърди изявленията, направени в ефира на телевизия „Канал 3” от 7 октомври, в което той говори за участие на четирима бивши футболисти от ДЮШ на ”Видима-Раковски” в „черно тото”. В заседанието на Апелативната комисия от 15 ноември той е заявил, че не поддържа казаното от него във въпросното интервю и се отрича от твърденията си пред членовете на комисията и в присъствието на ангажирания от него адвокат Христо Христов от Габровска адвокатска колегия.