Двама от най-добрите футболисти на Светкавица най-вероятно ще напуснат клуба през пролетта заради оферти от чужбина и от отбори от А група, съобщи старши треньорът Пламен Донев.

Става въпрос за Даниел Генов и Христо Петев, които най-вероятно няма да играят на пролет за мълниеносците. Генов има оферта от клуб от румънската втора лига, като посредник при сделката е бившият полузащитник на Литекс и ЦСКА Еуген Трика. Румънците няколко пъти наблюдавали изяви на Генов през есента в Източната Б група и останали доволни от нивото на левия полузащитник.

Христо Петев пък заминава на проби в отбор от втора лига в Кипър. За него обаче има и резервен вариант- клуб от А група е готов да го ангажира, ако не се стигне до преминаване на Острова на Афродита. Разбира се, елитният български клуб предлага по-ниски финансови условия от кипърците, но все пак и такъв трансфер ще бъде крачка напред за играча, смятат в Светкавица. "За клуб като нас е удоволствие да разберем, че играчите ни представляват интерес и в чужбина. Няма да ги спираме и им пожелаваме успех в следващите им отбори, допълни Пламен Донев.