Със сигурност двама от футболистите на Нефтохимик ще пропуснат двубоя срещу елитния Берое на стадиона в Нова Загора днес. Това са Диян Лефтеров и Стамен Ангелов.

Лефтеров бе на преглед в столицата, където след ядрено-магнитен резонанс се установи, че се е разминал със сериозна контузия на коляното. Той получи травмата си по време на контролата на Нефтохимик с Хасково, играна миналата събота. Все пак бранителят ще почива до края на седмицата, преди отново да поднови тренировки. Радостното е, че Лефтеров ще бъде напълно възстановен за последните мачове на отбора в подготовката с Черно море Варна и Амкар Перм. Подобна е и ситуацията със Стамен Ангелов. Халфът разтегна мускул и се наложи да почива две седмици. Футболистът вече тренира и до десетина дни ще е напълно готов за игра.

Под въпрос за срещата с Берое остава младежкият национал Емануил Манев. В последните няколко дни той тренира на облекчен режим, но вече се чувства по-добре. Решението дали Манев ще влезе в игра ще бъде взето след като се преценят на място теренните условия на стадиона в Нова Загора.

Всички останали футболисти на Нефтохимик са на разположение на старши треньора Димчо Ненов и могат да вземат участие в контролата. Началото на мача между Нефтохимик и Берое е днес в 14.30 часа.