Халфът Николай Петров и вратарят Венци Димитров са наказани и няма да пътуват до Добрич за мача с Добруджа, съобщи старши треньорът Цанко Цветанов. Други трима футболисти имат здравословни проблеми и са под въпрос. Тодор Колев лекува разтежение, Георги Какалов е с недостиг на течност в коляното, а Мартин Станкев вчера е вдигнал температура. И за тримата ще се решава след последната тренировка днес.

Според Цанко Цветанов в момента воденият от него тим не отстъпва на отборите след 8-9 място в А група, а в Източната Б група заедно с виолетовите силни са Ботев Пловдив, Нефтохимик и Любимец и те ще спорят за първите две места.

Старши треньорът призна, че има обявен бонус от ръководството на клуба за влизане в А група. Той добави, че акционерите правят всичко възможно да осигурят финансова стабилност, но ги призова да бъдат редовни при изплащане на обещаните пари. На този етап са изчистени всички задължения от есента и се плаща заработеното през пролетния полусезон.

Цветанов категорично отказа да отговаря на въпроси дали би отишъл със Станимир Стоилов в Китай или Левски. „Не мога да кажа, че съм приключил завинаги с асистентството, но този въпрос не е уместен сега. Аз съм треньор на Етър и мислите ми изцяло са насочени към него“, каза Цанко Цветанов.