Капитанът на Ботев Пловдив Николай Манчев и нападателят Мартин Стефанов ще пропуснат началото първенството в Източната Б група. Двамата страдат от разтежения, които ще им попречат да вземат участие в двубоя срещу Добруджа в събота.

Разтежението на Манчев е в бедрото на десния крак, като след прегледа на ехографа стана ясно, че халфът отсъства минимум две седмици от терена, което означава, че той ще пропусне и домакинството на Спартак Варна във втория кръг.

Състоянието на Мартин Стефанов е по-сериозно от това на неговия колега и таранът ще бъде извън игра поне един месец. Контузията на нападателя е в ахилеса на левия крак, като преглед показа, че възстановяването при него ще продължи доста време.

Под въпрос за първия кръг е и крилото Ирфан Юсеинов, който има хроничен проблем с глезена. Освен тримата, тренировката на Ботев Днес пропуснаха младежките национали Николай Димитров и Петър Атанасов. На следобедното занимание липсваше и Петър Хубчев, който пътува до Ловеч, за да наблюдава изявите на националите.