Двама са желаещите да поемат финансовата издръжка на плевенския ПФК Спартак. Именно те водят преговори с бившия спонсор на клуба Иван Динов. Това заяви днес на традиционния си брифинг кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков. Той добави, че на този етап не са изплатени заплатите на служителите в клуба за декември 2012 г. Имало и други неуредени финансови сметки.

„По-добрият вариант е общината да не участва в издръжката на ПФК Спартак Плевен. Нека желаещите да поемат клуба да се разберат с Иван Динов. Аз мога да обещая, че ще предложим на новия спонсор абсолютно същите условия за ползване на базата, като тези, които бяха записани в договора с Динов”, уточни кметът.

Проф. д-р Димитър Стойков потвърди, че ако Спартак влезе в А група, стадион „Плевен” ще бъде ремонтиран според изискванията, за което са предвидени около 1 000 000 лева.

Информация обаче за развитието на преговорите между Иван Динов и кандидатите да го наследят на президентския пост няма, тъй като бившият спонсор в момента е ангажиран с бизнесдела в чужбина.