До края на седмицата се очаква единият от спонсорите на втородивизионния Вихрен Сандански Серджо Борго да доведе защитник и нападател на проби в мъжкия отбор.

В момента в тима от Сандански тренират вратарят Даниеле Ровида и аржентинският халф Сесар. За последния се очаква уреждане на работна виза, за да облече фланелката на Вихрен и вземе участие в официалните срещи за първенството на западната Б група, докато за вратаря нещата не са уточнени и ще остани при условие че прекият му треньор Радослав Станев и старшията Йордан Самоковлийски го одобрят за картотекиране.

С цел запазване официалния терена на градския стадион тренировките си наставникът на Вихрен Йордан Самоковлийски провежда на терена в с.Струма. В интерес на истината той се оказа с най-добър естествен дренаж, на него не се задържа вода и няма кал, която да пречи на работата на треньорския щаб. Лично председателят на УС на клуба Георги Манолев се е заел с организацията за подобряване на терена . Очаква се той да се валира, подравни и да се хвърли допълнително пясък, за да може наистина да стане отличен за в бъдеще за тренировките на футболистите на Вихрен.

В досегашните тренировки на "гладиаторите" не вземат участие защитниците Светослав Георгиев и Кирил Андреев. Нападателят Антон Гущеров, който бе сменен принудително заради контузия още през първото полувреме на мача срещу Ком Миньор Берковица, вече започва да се готви индивидуално без топка. Плеймейкърът Петьо Динков вече тренира наравно с колегите си, но прави това, което отговаря на възможностите му от здравословна гледна точка. По всичко личи, че последната тренировка в петък ще се проведе извън Сандански, но къде все още не е уточнено.