Тимът на Дунав излиза срещу втория отбор на шампиона Лудогорец в Разград при завръщането си в професионалния футбол. Това отреди тегленият днес жребий за първенството на Б група за сезон 2015/2016 в София.

„Програмата си е каквато е. Така или иначе ще трябва да играем срещу всички. Не трябва да ни плаши това, че срещаме Лудогорец 2 и Литекс 2 в началото, а напротив - да ни мотивира още повече за добър старт на сезона“, коментира старши треньорът на Дунав Веселин Великов.

Той сподели, че клубът вече се е договорил за завръщане в Русе на плевенския вратар Станислав Антонов, който още тази вечер ще се включи в заниманията на „драконите“. За сметка на това обаче отборът бе напуснат от основен футболист - Андреас Васев вече е във Варна, където се присъединява към носителя на Купата на България Черно море.

„В София се срещнах отново с представителите на лицензионната комисия към БФС. Всичко от наша страна е изрядно. Предадох и програмата, която сме подготвили за развитие на детско-юношеската школа“, заяви от своя страна Огнян Цветанов.

Той добави, че интересът и към женското направление в клуба, за което отговаря, нараства. Вече има записани 7 момичета на възраст между 12 и 16 години и поне още толкова са се свързали с него с интерес за включване в отбора. Първото занимание с момичетата е на 1 юли, сряда, от 9:30 ч. на стадион „Дунав“.