ФК Дунав Русе внася днес и последните документи, необходими за лицензирането на клуба за "А" група. Това съобщи административният директор на "драконите" Огнян Цветанов.

"Всички необходими договори, лицензи на треньори и служители в клуба, както и още сериозна документация, която се изисква от футболната централа е налице", сподели още Цветанов.

Така "драконите" заявяват административна готовност за промоция в елита още преди обявения от БФС краен срок - 30 април.

Най-важната част трябва да я свършат футболистите. 

Момчетата на Веселин Великов приемат Добруджа в мач от 26-ия кръг на първенството в "Б" група на 28 април от 17 ч. на Градския стадион в Русе. Двубоят може да проследите в ефира на Diema Sport и Gong Play.

При победа и грешна стъпка на основния съперник Поморие в Бургас срещу Нефтохимик на следващия ден, дунавци си бетонират първото място в крайното класиране.

Другата важна роля за очакваното от 25 години насам завръщане в групата на майсторите за "драконите" е на Община Русе. Местната власт уверява, че вече има готови проекти за необходимото обновяване на Градския стадион в Русе. Бе обявено и инвестиционно предложение, включващо изграждането на мрежи и съоръжения за осветление, за видео наблюдение, за озвучаване и оповестяване, ремонт на дренажна система, изграждане на поливна система и т.н.

Общината очаква финансирането да е налице още преди края на сезона, за да започнат своевременно планираните ремонти и всичко да е готово още преди началото на сезон 2016/2017.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS