Наставникът на Сливен Драголюб СимоновичДуци сподели специално в Спортно Шоу Гонг, че не очаква да има грозни сцени на дербито с Калиакра в събота и добави, че неговите момчета отиват в Каварна, за да играят футбол.

Треньорът на водача в Източната Б група сподели, че няма проблеми в тима му преди дербито: „Всичко е наред, нямаме никакви проблеми, хапнахме днес, и утре тръгваме за Каварна.”

„Естествено, очакваме да се играе футбол, не очакваме екшън, повече феърплей, дано да не се повтори това, което се случи в мач между двата отбора”, добави той.

„Сигурно ще има хора от Сливен, които да ни подкрепят в Каварна.”

„Нищо не е сигурно, докато не влезем в А група. Сигурен съм обаче, че заслужаваме първото място сега, с оглед на играта ни през тази година”, коментира той представянето на тима през настоящата кампания, като добави, че не разговаря с кмета на Сливен Йордан Лечков за футбол.

„Напрежението между Лечков и Цонко Цонев е създадено изкуствено, отношенията между двамата не са толкова обтегнати”, коментира Симонович.

Цветан Георгиев ще свири дербито между двата тима, а треньорът на Сливен сподели, че съдията не е бил на срещата на реферите днес, която се е провела в града. „Поканих всичките съдии на ретро парти в местен клуб, но те ни отказаха, ще ги поканим пак, за да отпразнуваме влизането ни в А група”, добави Дуци.

„В Източна Б група се играе много по-качествен футбол от този в Западната Б група. Това ще се види и в мачовете от баражите. Ще се радвам, ако Калиакра стане втори в нашата група, заради хубавия терен и добрата игра на отбора. Добър футбол може да се играе само на качествени терени”, каза още спецът.

„Иван Стоянов и Мирослав Миндев не са единствените в тима, и останалите момчета играят страхотно, ще покажем това когато заиграем в А група. Не мога да кажа, къде бихме се класирали в А група, ако играехме там сега, със сигурност ще покажем добър футбол, големите отбори ще имат много проблеми когато се изправят срещу Сливен, а след това и срещу Калиакра”, сподели очакванията си Симонович.

„Пожелавам всичко най-хубаво на Калиакра на полуфинала за Купата на България, и на баражите за влизането в А група”, завърши наставникът на Сливен.