Отборът наДоростол 2003стартира подготовката си за предстоящия сезон в Източната „Б“ група, която още е с неизвестен формат и състав. Засега се знае, че този четвъртък (30 юни) ще бъде теглен жребият. Явно тогава ще има повече яснота около въпроса. Иначе на терена в Силистра излязоха само 16 футболисти - Иван Димитров, Мирослав Начев, Иван Павлов, Беадир Беадиров, Мартин Русев, Георги Мавродинов, Станислав Петров, Боян Николов, Иван Иванов, Стефан Дончев, Ерсен Осман, Ерхан Мехмед, Тодорин Димитров, Станислав Събев плюс още двама, които останаха неизвестни, но единият е дошъл от Спартак Варна.

Част от отбора няма да са следните играчи: Велимир Иванович, Венцислав Маринов, Галин Богданов, Емил Мартинов, Емануил Методиев, Игнат Дамянов, ТихомирЧенешков, Венцислав Велинов, Георги Бижев, Станимир Станев и Радостин Йосифов.

На първото занимание присъстваха и тридесетина от най-верните фенове, за които съдбата на Доростол не е без значение. Пред тях президентът Милен Пенчев и старши треньорът Георги Иванов разясниха ситуацията около отбора и най-вече финансовото състояние. Водят се преговори с потенциален спонсор, който да се ангажира с издръжката на тима. Очаква се и на предстоящата извънредна сесия на силистренския общински съвет да се реши казуса за финансирането от страна на община Силистра.

Засега са уредени три контролни мача всички с отбори от „А“ група:

9 юли:Черно море

20 юли:Монтана

30 юли: Калиакра