Новият член на Източната Б група Добруджа няма да играе в професионалния футбол. Това стана ясно, след като днес БФС официално оповести програмата на двете Б групи. Така според програмата за новия сезон отборите в Източната Б група остават 15 и всеки кръг ще има по един почиващ.

В петък в БФС е получено нотариално заверено писмо от страна на ПФК Добруджа, с което тиът от Добрич се отказва от участие в Източната Б група. Има вариант бройката да бъде допълнена до 16 отбора в тази дивизия, като в следващите дни ще се преценяват вариантите.

Скандал между Община Добрич и президента на ПФК Добруджа Величко Найденов е причината отборът да не участва в професионалния футбол. „Искахме да вдигнем капитала на дружеството и говорихме за това с Общинския съвет. Тези разговори продължават вече шест месеца, но без резултат. Обяснихме им, че ни трябват средства, за да направим отбор и следващия сезон да се борим за „А” група. Те ни казаха, че не ги интересува. Взеха ни юношите, взеха ни стадиона и футболистите. Надяват се да вземат дружеството без пари”, заяви за Гонг Величко Найденов. Според него в момента в Добрич има два отбора – Орловец и Добруджа, като и двата ще играят във „В” група, а Орловец ще се състезава с общински пари.

„Този отбор го направихме с Община Добрич преди 8 години, но от 5 години сме в дела. Бойкотират ни всички събрания и сме на ръба. Неофициално Община Добрич казва, че не се интересува от футбол, а официално заявява, че и във „В” група има отбори и се играе футбол. Нашите юристи казват, че трябва да играем и ние, за да може да водим дела, но се чудя с какво и къде”, каза още Найденов. Босът допълни още, че все още не е получил оферта с цена за използването на стадиона. „Ние направихме реконструкцията и ни дължат пари, които приспадаха от наема. Сега ни дължат още пари. Като стана ясно, че няма да вдигаме капитала, искаха да ни купят акциите. Дружеството е с капитал 2,5 млн. лева, а те ни предложиха да дадат някакви 70-80 хил. лева. Опитват се да вземат марката, но няма как да стане. На 90-годишнината си Добруджа можеше да се бори за „А” група, но това вече е история”, завърши босът на Добруджа.