Добричкият Добруджа разгроми с 11:1 (6:0) третодивизионния Шабла в първата контрола от предсезонната си подготовка. Срещата се игра на тренировъчното игрище с изкуствена трева в Каварна непосредствено след контролата на Калиакра срещу Доростол.

Добричките футболисти отбелязаха през първото полувреме шест безответни гола, а през второто нанизаха на шабленци още пет след пълно игрово и териториално превъзходство.

Най-доброто, което постигнаха аматьорите от Шабла, бяха един удар в гредата на съперника и гол в последната минута от дузпа.

„Впечатляващият разгром в никакъв случай не означава, че сме постигнали желаната физическа форма и игровия облик на отбора” - каза след края на мача старши треньорът на Добруджа Валентин Пейчев - „Тепърва започваме да утвърждаваме някакъв опит и се надявам в следващите контроли да играем още по-добре. Имаме доста контузени, но въпреки това стана доста добър мач, видя се, че и момчета, които играха, ще вършат работа”.

Наставникът на Добруджа добави, че имат двама новопривлечени състезатели - Павлин Тодоров и Юлиян Стоянов. По думите му те са достатъчни за възможностите на отбора и на този етап не са им необходими други футболисти.

„Имаме девет млади момчета - попълнения от юношите, ще ги обиграваме и ще разчитаме и на тях. С тях ще излезем утре срещу Тервел, срещата отново е на стадиона в Каварна”, добави Валентин Пейчев.