Независимо от публикациите за напуснали футболисти от отбора на Шумен, старши треньорът на Нефтохимик Бургас Димчо Ненов бе категоричен, че двубоят от десетия кръг на Б група, който ще се играе в неделя на стадион Лазур ще бъде много сериозен, срещу опитен съперник.

„Подготвяме се съвсем съсредоточено и отговорно за предстоящия мач. Шумен е сред водещите отбори в групата и не може да става и дума за подценяване. Футболистите знаят много добре това и се надявам в неделя да го покажат на терена. След победата в последния кръг срещу Светкавица сме длъжни да зарадваме привържениците си с добра игра и победа и на стадион Лазур. Изобщо не обръщаме внимание на това, което се пише за отбора на Шумен. Ние се готвим както преди всеки мач – максимално концентрирано и отговорно“, заяви Ненов.

Днес отборът на Нефтохимик направи последната си тренировка преди двубоя в неделя. Всички футболисти се включиха в заниманието с изключение на контузения капитан Момчил Желев, за когото е необходимо още време, за да е готов за игра. Значително по-добре се чувства халфът Станимир Митев, който получи аркада на двубоя във Враца, но от вчера се включи в тренировките. Лекарският щаб ще се произнесе непосредствено преди мача, дали той ще може да участва, но по всяка вероятност футболистът ще е сред 18-те избраници на треньора.

Двубоят между Нефтохимик и Шумен е в неделя от 14.30 часа на стадион Лазур. Цената на билетите за мача е 2 лв. Учениците, студентите и хората от третата възраст, ще влизат на Лазур срещу левче.