Старши треньорът на Нафтекс Диян Петков заяви след класическата победа над Несебър, че неговият отбор трябва да подобри играта си, ако иска да спечели баража за влизане в „А” група. „Шейховете” имат преднина от 10 точки пред третия Калиакра и се нуждаят от една победа в оставащите четири мача, за да си осигурят и на практика второто място в Източната „Б” група.

„Вече имаме преднина от 10 точки след загубата на Калиакра от Марица и мога да кажа, че 90 % сме на бараж. Трябва обаче да подобрим играта си, ако искаме да го спечелим. Нуждаем се от повече стръв, желание и настроение. Все пак трябва да отдадем заслуженото на момчетата, тъй като постигнаха много за пет месеца. Надявам се всичко да свърши добре и да се поздравим с успех на баража”, отбеляза 41-годишният специалист.

Петков добави, че вече се чувства определена умора в неговите футболисти, които трябва да изиграят три мача в рамките на една седмица.

„Не играхме чак толкова привлекателен футбол, тъй като в средата на терена разполагаме с по-борбени футболисти, докато отборът на Несебър има по-технични играчи и владее добре топката. Доволен съм от желанието и старанието на момчетата. Естествено, вече се усеща и определена умора в нашия отбор”, завърши Диян Петков.