До Ръководството на ПФК „Родопа” Смолян и Община Смолян

Напоследък в публичното пространство и медиите се появиха слухове и публикации за евентуална разпродажба на част от играчите в клуба. Ние, привържениците на ПФК „Родопа” Смолян, сме твърдо против подобни мерки за привличане на пари в любимия отбор.

Ясно искаме да изкажем мнението, че подобни действия биха довели до сриване на отбора, което е последното нещо искано от нас. Против сме всякакви продажби на футболисти под масата и целящи облагодетелстване на отделни хора в клуба. Ние няма да допуснем, за пореден път, любимият клуб да изостане след поредния възход, в който се намираме.

Всички ние,феновете на отбора, бихме желали обстановката в клуба да се запази такава, каквато е в момента. Продажбата на футболисти е знак, че хората управляващи този отбор нямат никакви амбиции и цели да изведат отбора до елитната ни футболна група.

Разбираме, че клубът има нужда от финансови ресурси, но горепосочените методи трябва да са последните възможни мерки за спасяването на отбора. Ние вярваме, че няма да се стигне до там и призоваваме ръководството и общината да вземат необходимите решения касаещи бъдещето на тима. Време е институциите да проявят по-голяма отговорност към ПФК „Родопа” Смолян, за да се осигури по-стабилно бъдеще на отбора.

Призоваваме фирмите и бизнесмените в града ни, както и всички, които могат да помогнат финансово на ПФК „Родопа” Смолян, да го направят, за да може всички привърженици на „Родопа” и граждани на Смолян да се гордеят с футбола в красивия ни град.

Отбор, който не се съобразява с привържениците си, никога не би имал основа за бъдещи успехи. А ние ще сме там, където ни е място... на трибуните, подкрепящи отбора както до сега!

От хилядите привърженици на Родопа Смолян