Отборът от Източната Б група Калиакра ще присъства на постановката на Теди Москов „ Мармалад”, похвалиха се от клуба. Културното занимание ще бъде преди срещата за първенство срещу Светкавица и ще е под надслов „Да направим Светкавица на мармалад”.

В Каварна „Мармалад” ще бъде представена два пъти в петък. Първото представление ще е за ученици и ще е безплатно. От 19.30 часа е основното представление и на него ще присъстват и играчите от местния тим. За тях са запазени и най- хубавите места в близост до сцената.

Преди да се отдадат на култура, играчите ще тренират от 17 часа на стадиона, на който на другия ден се очаква те да изнесат представление.

Футболистите ще могат да се наслаждават в „Мармалад” на играта на Мая Новоселска, Вальо Танев и Тончо Токмачиев. Последният е обещал да подкрепи футболния тим в събота от 19 часа срещу тима на Петко Матеев.

„Доволен съм, че футболистите ще отидат на театър да гледат в читалище „Съгласие” тази постановка, заяви за Гонг Цонко Цонев, кмет на град Каварна. Винаги отборът побеждава, когато преди това е посещавал постановки. Както бе и с „Фенове” с участието на Христо Гърбов и Вальо Танев. Харесва ми и закачката с тима на инженер Петко Матеев – „Да направим на мармалад Светкавица. Естествено, че се отнасяме с нужното уважение към съперника.”

Остава да разберем как ще реагират гостите от Търговище и дали няма да покажат своя специалитет „Esel milch”(„Магарешко мляко”) и да смачкат домакините като грозде за вино.