Мажоритарният собственик на Ботев Пловдив Цветан Василев се появи за първи път на мероприятие свързано с футболния клуб. Това се случи по време на коледното тържество организирано от сдружение ПФК Ботев, което се проведе в „Новотел“ Пловдив.

„Реших да инвестирам в Ботев заради историята и невероятната публика, която не престана да подкрепя своя отбор в най-тежките му години. Голямото желание на всички ни е да видим Ботев отново в елита на българския футбол навръх стогодишния юбилей. Радвам се, че съм част от това мило тържество и знам, че през следващата година ни предстои много, много работа“, коментира Василев.

Банкерът седна на една маса с областния управител на Пловдив Здравко Димитров, кметът Иван Тотев и цялото ръководство на футболния клуб.

На тържеството, което започна в символичния час 19.12 присъстват още целия спортно-технически щаб, бивши и настоящи футболисти на клуба и членовете на сдружението организатор на купона.

В няколко изречения президентът на „жълто-черните“ Юли Попов асоциира клубните цветове с мъката и надеждата, които съпътстваха 2011 година.

Попов се зарече, че следващите 12 месеца радостта ще бъде водещето чувство сред феновете на Ботев.

Коледното парти на ботевистите бе уважено също така от президента на България в периода 1997-2002 година Петър Стоянов и "космическата" Валя Балканска. Двамата се появиха в средата на тържеството, като бившият държавен глава, известен с жълто-черните си пристрастия поздрави присъстващите в залата, народната певица показа още веднъж защо песента и "Излел е Дельо Хайдутин" бе пусната да обикаля във Вселената.