Кметът на Каварна Цонко Цонев, който е един от основните виновници за това Калиакра да стигне до полуфиналите в турнира за Купата на България и да се бори за място за влизане в А група, изрази задоволството си от свършеното в клуба през последните пет години. Цонко Цонев изрази своите виждания за четвъртфиналната среща с Локомотив (Пловдив), спечелена с 3:1, пред Агенция „Фокус”.

- Г-н Цонев, какъв е вашият коментар за победата на Калиакра над Локомотив (Пловдив)?

- Победата днес е резултат на петте години, в които в Калиакра се работи правилно. Сега берем плодовете на това, което сме направили в предишните четири. Тази победа показва, че вървим по правилния път – добра база, добра селекция, добър мениджърски екип – всички компоненти са налице, за да имаме такива резултати, и те не закъсняха. За мен обаче това не е някаква сензация. Нещата вървят от доста години в тази посока и крайно време беше да се види резултатът.

- Достигането на полуфиналите в турнира не е ли сигнал, че Калиакра има сили и да стигне до евротурнирите? Това ще се случи за първи път в историята на българския футбол.

- Не изключвам и възможността Калиакра да участва в евротурнирите. Нашият мач и този на Ботев с Локомотив (София) показва, че вече се играе истински футбол, който ще доведе отново публиката на стадионите. Няма уговорени мачове, играе се истински. Това е най-важното. И ако продължаваме по същия начин, можем да стигнем, много по-напред.

- Коя сега е по-важната цел за Калиакра – влизането в А група или Купата на България?

- Купата на България не ни е целта. Влизането в А група е приоритет номер 1 за нас. Да не стане накрая обаче така, че да постигнем това, което не ценим толкова, но да не влезнем в А група. Има вариант и за такъв парадокс.

- Попречи ли ранният час на срещата за посещаемостта на двубоя?

- Днешната посещаемост беше рекорд за нас. На стадиона дойдоха 3000 човека, което е рекорд. Нашият стадион има капацитет от 5000 места, плюс 400 за агитката на гостуващия отбор. Ако мачът се играеше вечерта, според мен целият стадион щеше да е пълен, тъй като хората след работа щяха да дойдат и да го гледат спокойно.

- Какво ви е мнението за съдийската бригада, ръководена от Антон Генов?

- За мен съдиите свириха нормално. Аз по принцип не коментирам съдийството. Бригадата свири обективно - 50:50. На терена просто нямаше оспорвания. Ние бяхме предупредили футболистите да се занимават с футбола, а не със съдиите.