Бившият нападател Георги Чиликов беше назначен в ОФК Поморие и ще води отбора от пейката в дербито с Нефтохимик Бургас 1962 от 26-ия кръг на Б група, съобщи главният мениджър на поморийци Огнян Ралев.

Старши треньорът на тима Малин Орачев е наказан за три мача и санкцията е прекалено дълга, което налага назначаването на още един човек в щаба. Отделно от това, Чиликов ще остане и след това в тима, като ще работи с нападателите.

"Георги Чиликов е гледал достатъчно мачове, познава нашите играчи. А и смятам, че и ние, и той имаме полза от това назначение. Излизаме за победа, както и във всеки един мач. Предстоят ни сега две регионални дербита- с Нефтохимик и със Созопол, от които трябва да вземем максимум точки, защото разликата от нашите преследвачи е само 3 точки, а и доста изостанахме от лидера Дунав Русе 2010. "Въпреки тежката загуба от Литекс-2, обстановката при нас е спокойна. И двата отбора се познаваме добре, ще се опитаме да се надиграваме. Да, аз съм свързан в кариерата си с Нефтохимик, но този клуб в момента със същото име, няма нищо общо с предишния Нефтохимик.

"Надявам се, че няма да има сценки от двубоя в Созопол, защото това не са хубави неща. В този ред на мисли приветствам Съдийската комисия и Дисциплинарната комисия, когато налагат наказания. Нашият треньор е наказан, но напълно заслужено. Дано тези санкции да имат малко от малко възпитателен ефект. Пожелавам си единствено да стане хубаво дерби, каза още Ралев. Диян Лефтеров е трайно контузен в тима на Поморие, а наказан е Михаел Орачев. Всички останали футБолисти са здрави. Поморие е на 2-о място с 48 точки, на 3 пред Локомотив (ГО), а Дунав има 58. Нефтохимик 1962 е 10-и с 30 точки./БТА

Нова Броудкастинг Груп ще предава мачовете от Б група