Футболистите на Черноморец Поморие излязоха в зимна ваканция веднага след мача с Дунав, спечелен в Русе с 2:0. Победата в 16-ия кръг изстреля възпитаниците на старши треньора Петър Хубчев на върха в класирането на Източна „Б” група.

Лидерът ще поднови занимания на 12 януари. Цялата подготовка ще премине в домашни условия. За лагер все още не е взето решение. Ако има такъв, ще се ползва базата на „Гранд хотел Поморие”.

В плана на Хубчев са заложени 5 контроли. Първата ще се играе на 29 януари със Созопол. Следват проверки на 5 февруари с Несебър, на 9-и със Сливен, на 11-и с Берое и на 19-и със Спартак Вн. Всички спаринги ще се проведат на изкуствения терен в Поморие с изключение на срещата с Берое, чието място ще се договори допълнително.

Вече е ясно, че няколко футболисти от Черноморец Поморие ще преминат в Черноморец Бургас, но колко и точно кои ще решава новият старши треньор на първодивизионния тим. Към състава на лидера в „Б” група пък ще се присъединят 4-ма таланти от формацията на „акулите” в елитната юношеска група до 19 г. Това са Крум Стоянов, Живко Петков, Димитър Благов и Станислав Димов. Не е изключено да има и други нови попълнения.