Втородивизионният Черноморец Поморие постепенно попълва групата си за пролетния дял на ппървенството в Източната Б група, след като си осигури услугите на още двама играчи. Това са централният защитник Слави Костенски и крилото Симеон Златев.

Костенски, който игра през есента в третодивизионния Ботев Козлодуй, ще оформи тандем в центъра на защитата с Пейчо Делиминков, също с опит в професионалния футбол.

Златев пък идва от Нефтохимик, но преди време минаваше за един от най-големите таланти в бургаския футбол. Той игра в арменското първенство, а оттам за него се поинтересува Металург Донецк. Нелеп пътен инцидент обаче спря кариерата му за цяла една година.

В отбора пристигна на проби нов нападател. Това е 21-годишният Николай Колев, който е юноша на Черно море, но за последно е играл в долните дивизии в Гърция. Първите впечатления от Колев са много добри и най-вероятно той ще остане в състава. Другите нови, които минаха преди това проби и бяха одобрени за пролетта са Николай Велков (Ботен Криводол), Иван Здравков (Бдин Видин) и Петър Патев от юношите на Черноморец.

Отборът от Поморие беше напуснат Борис Щърбев, който се прибра в родния Благоевград и най-вероятно през пролетта ще играе за новоучредения ОФК Пирин, който зае мястото на Перун Кресна в Югозападната В група.

Поредната контрола на поморийци ще се проведе утре при домашни условия срещу третодивизионния Димитровград, воден от местната легенда Митко Добрев. Мачът е от 13.00 часа.

В съблекалнята на Поморие обаче днес има и празник заради рождения ден на старши треньора Неделчо Матушев. Бившият централен защитник днес навършва 50 години и почерпи момчетата от отбора. Матушев, който е бивш треньор на юношеския и на младежкия национален отбор на България, както и на Локомотив Пловдив, Нефтохимик и Спартак Варна в А група, си е поставил като задача да даде път на още млади таланти в професионалния футбол.