Черноморец Поморие постигна първа пролетна победа в първенството на Източната Б група, след като размаза с 4:1 (2:0) Свиленград. До днес поморийци имаха две равенства и две поражения, но днес игра доста добре раздвижено и с едно докосване.

Галин Димов откри резултата в 16-ата минута при добавка на спасена дузпа. Вратарят на гостите Николай Младенов спаси удара на Цветан Филипов, но при добавката синът на бургаската легенда Диян Петков нямаше проблем. Вратарят на Свиленград направи още 5-6 невероятни спасявания и се превърна в герой на мача, след като не позволи на гостите от Свиленград да си тръгнат с доста по-сериозна загуба.

В 37-ата минута Любомир Божинов покачи на 2:0, след като ударът му рикошира в крак на защитник и влезе в мрежата. Две минути след началото на второто полувреме Анастас Попов намали, но в последните 10 минути домакините стигнаха до нови два гола.

Благовест Младенов си вкара автогол в 81-ата минута след центриране на Станимир Митев, а Георги Чакъров фиксира крайното 4:1 в 87-ата минута.

Това беше генерална репетиция за поморийци преди четвъртфинала за купата на България в сряда срещу Миньор (Перник). Десният халф Венелин Филипов пък все още не е започнал пълноценни тренировки заради болки в кръста.