Лидерът в първенството на Източна „Б” група Черноморец Поморие картотекира днес в БФС 22-ма футболисти. Новите имена са на резервния вратар Костадин Коджуклиев, Мартин Димитров от Несебър, както и двама юноши от Черноморец Бургас: Димитър Благов и Крум Стоянов. В хода на първенството ще бъде картотекиран и сръбският вратар Лазар Йовишич, след като се уредят формалностите около работната му виза.

Привлеченият през зимата от Пирин Бл Виктор Петаков разтрогна договора си по взаимно съгласие заради контузия, която изисква по-продължително лечение. Орлин Орлинов, който за последно игра в ЦСКА, беше на едноседмични проби, но не получи предложение да остане в отбора. На обратния, положителен полюс се представиха юношите на бургаските „акули” Станислав Димов и Милчо Ангелов, които проведоха цялата зимна подготовка с Черноморец - Поморие. Те заслужиха комплименти от треньорския щаб за положеното старание и за изявите си в контролите, но ще се върнат в юношеските формации, за да могат да играят редовно през пролетта.

От есенния състав напуснаха 6-има футболисти. Петима от тях преминаха в отбори от „А” група: Венелин Филипов, Бранимир Костадинов и Яни Пехливанов – в Черноморец - Бургас, Цветан Филипов – в Берое и вратарят Пламен Колев – във Видима - Раковски. Освободен беше Антонио Балъков. Първоначално имаше решение за раздяла и с Андрей Атанасов, но впоследствие той беше върнат в тима.

Втородивизионният лидер подновява участието си в първенството с гостуване на Любимец на 26 февруари /събота/.