В първата си зимна контрола Черноморец - Поморие завърши наравно 0:0 с гостуващия Созопол. Домакините поддържаха превъзходство през целия мач, но пропиляха няколко отлични възможности за гол. Неофициален дебют за лидера в първенството на Източна „Б” група направиха 7 нови футболисти: Николай Кръстев, Крум Стоянов, Милчо Ангелов, Станислав Димов, Мартин Димитров, Десислав Стойков и Димитър Благов. На проби е вратарят Костадин Коджуклиев. Заради леки здравословни проблеми на терена не се появиха Васил Калоянов и новото попълнение Виктор Петаков.

С повишен интерес се следяха изявите на 15-годишния голмайстор на елитната юношеска група Милчо Ангелов. Именно пред таланта от школата на Черноморец се откри едно от чистите положения, но слабият му изстрел беше париран от защитник. Емил Копаранов стреля с глава на сантиметри от лявата греда, а удари на Любомир Божинов, Крум Стоянов и Борис Щърбев бяха отразени от вратарите на гостите Стефанов през първото полувреме и Нотев през второто.

В следващата си контрола възпитаниците на старши треньора Петър Хубчев приемат на своя изкуствен терен Черно море на 31 януари /понеделник/ от 14.00 часа.