Изпълнителният директор на Черноморец Поморие Тодор Хънков изрази задоволство от жребия за купата на България, след като отборът се падна на 1/16-финалите с ФК Тополите. Третодивизионният клуб от Варна е начело в класирането на Североизточна „В” група.

„Хубав жребий за нас. С каквито и футболисти да разполага, съперникът ни е от „В” група. Добре е също, че е близо до нас и няма да ни се налага да пътуваме много. В качеството си на професионален клуб, който е обезпечен отвсякъде, сме длъжни да продължим напред”, отсече Хънков.

„Предполагам, че условията за игра няма да са от най-добрите. Със сигурност и противникът ще бъде много мотивиран, но ние сме задължени да се класираме на осминафиналите. Всичко друго ще бъде безпочвени извинения. Все пак сме лидери на Източна „Б” група, а освен това в миналото издание за купата стигнахме до финала и се окичихме със сребърните медали. Разполагаме и с уникално добри условия за подготовка, каквито нямат не само отборите от „Б” група, а дори и някои от „А” група”, мотивира се футболният шеф.