Крайният защитник на Черноморец Поморие Мирослав Коев не тренира тази седмица с отбора. Бекът е изолиран заради симптоми на грип и се лекува в домашни условия. „Заточението” се налага като превантивна мярка срещу евентуално разпространение на заразата.

Извън строя на поморийските акули до края на сезона ще бъде таранът Васил Калоянов, който претърпя операция на кръстни връзки. Индивидуална подготовка продължават да водят Яни Пехливанов и Петър Колев. Заедно с Коев те ще пропуснат гостуването в събота на Дунав Русе от 12-ия кръг на първенството в Източна Б група. Шанс за завръщане в състава за този мач има Светослав Козаров, чиято мускулна травма отшумя и нападателят тренира вече на пълни обороти.

Старши треньорът Петър Хубчев спазва традиционната си седмична програма с двуразови занимания във вторник и сряда, които се съчетават с едноразови в останалите дни. Заминаването за Русе ще бъде в петък.

Черноморец Поморие е на гребена на вълната след четири поредни победи, които изкачиха младия тим в средата на таблицата за временното класиране.