Отборът на Чавдар Етрополе стана шампион на България в първото издание на Елитната юношеска група до 17 години.

Етрополци, както и отборът на Литекс, завършиха с равен брой точки в крайното класиране, но по-добрите показатели в директните двубои отредиха титлата за тима от подбалканско градче. Чавдар и Литекс завършиха с по 65 точки, но преките двубои са 1:0 и 1:1 в полза на етрополци.

Като шампиони, те най-вероятно те ще представят България в новосформираната Шампионска лига за юноши, ако УЕФА даде старт на идеята тази есен.

В последния си мач Чавдар Етрополе размаза Сливен с 3:0 като гост благодарение на хеттрик на Ивайло Чочев. В същото време с два гола на Гайдарски Литекс разгроми Пирин 2001 на мениджъра Ивайло Андонов в Покровник с 4:0.

Левски, който преди два кръга бе водач, остана трети на точка от Чавдар и Литекс.

Поздравления заслужават Петър Христов (треньор), Денислав Йорданов (пом. треньор) и Атанас Атанасов-Орела, който пое треньорския пост на отбора след пристигането на Спас Джевозов.

Преди това тимът беше воден от бившия халф на Вихрен Сандански и Черноморец Бургас Атанас Манушев. Награждаването на новите шампиони ще бъде днес от 17.30 часа. Представител на БФС ще връчи купата на шампионите непосредствено преди мача на юношите старша възраст между Чавдар Етрополе и Арда Кърджали.