Отборът от западната Б футболна група Чавдар (Етрополе) през новия състезателен сезон ще бъде воден от бившия селекционер на българския национален отбор Борис Ангелов, съобщиха официално от клуба.

През миналия сезон Чавдар Етрополе се класира на 4-то място в първенството на западната Б футболна група.

Борис Ангелон е роден на 22 декември 1947 година, той е бивш футболист на Пирин, Локомотив (Сф) и Академик, играл и в австрийския Алпине; бивш национал; работил е като треньор в Австрия, Академик (Сф), Светкавица, Берое, Пирин (ГД), Сливен, Беласица, ЛЕКС, Локомотив (Сф), Пирин .

Последната работа на Борис Ангелов бе старши треньор на българския национален отбор за юноши до 17-годишна възраст.

Над 30 играчи се събраха на първата тренировка на стадиона в Етрополе. Сигурните нови попълнения са нападателят на Левски Иво Михайлов и нападателя на Спартак (Пл) Кирил Вълов, който е роден през 1990 година. Напуснаха четирима футболисти. Вратарят Иван Георгиев и халфът Евгени Игнатов подписаха със Сливен, Калин Щърков премина в Берое, а Адриан Олегов се завърна в бившия си отбор Миньор (Пк).

През лятото Чавдар няма да играе контролите си на стадиона в Етрополе, тъй като теренът е в ремонт. Мачовете ще са в Самоков и Костенец. Засега са уредени 8 проверки, първата ще е на 11 юли срещу Балкан (Ботевград).

Днес футболистите на Чавдар заминават на лагер в Боровец.