Отборът на ПФК Бургас загуби с 0:1 гостуването си на Монтана. Единственото попадение в срещата бе дело на Асен Георгиев в 71-ата минута. Бургазлии играха близо час с човек по-малко, след като в 34-ата минута Любомир Любенов получи директен червен картон.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите от взрива в предприятието за производство на боеприпаси край село Горни Лом. Още в 10-ата минута наставникът на Бургас Ангел Стойков трябваше да направи принудителна смяна. На мястото на контузения Петър Патев, в игра се появи Стоян Мантаров. В 30-ата минута Бургас имаше възможност да излезе напред в резултата. Любенов центрира отлично от фаул на далечната греда, там Мантаров засече с глава, но топката мина малко над напречната греда. В 34-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като директен червен картон получи Любомир Любенов. Въпреки че останаха с 10 души на терена, бургазлии не допуснаха сериозно голово положение пред вратата си до края на първата част. Домакините достигнаха единствено до далечен изстрел на Георгиев и удар с глава на Лазаров, който мина високо над напречната греда.

През второто полувреме Бургас можеше да отбележат попадение в 57-ата минута, но удар от далеч на Цонков мина на сантиметри от дясната греда на Иванов. В 70-ата минута гостите изтърваха нов отличен шанс за гол. Борисов центрира отляво, Станчев засече, но топката мина малко над напречната греда. Буквално в следващата атака Монтана поведе. След разбъркване в наказателното поле пред Георгиев, неговият съфамилник от състава на домакините се оказа най-съобразителен и от близко разстояние реализира. В 84-ата минута бургазлии имаха претенции за незачетен гол. Мантаров напредна отляво, центрира към Борисов, който с глава насочи топката към мрежата. Кълбото сякаш премина голлининията, преди да бъде изчистено от играч на домакините, но съдията прецени, че попадение няма.