В късния мач на 26-ия кръг на първенството в Източната Б" група Калиакра и Брестник завършиха без да успеят да си отбележат гол при резултат 0:0. Така след Дунав (Русе) младият и амбизиозен отбор на Брестник детронира и Калиакра от върха на класирането в Източната "Б" група.

Лидерът във временното класиране започна внимателно срещата, без да рискува в атака и да си оголва тила. Действията на съперниците преминаваха предимно между двете наказателни полета, с по-ярко изразено преимущество на домакините. През първото полувреме те създадоха и четири по-сериозни положения пред вратата срещу едно за Брестник. За Калиакра пропуснаха да отбележат Четин Садула, Иван Петков, Георги Станчев и Делчо Стоилов, а за гостите Божидар Илиев.

Второто полувреме започна на електрическо осветление. Веднага след подновяването на играта Калиакра застраши сериозно вратаря на Брестник - първо чрез Иван Петков, а след това и чрез Георги Станчев, които обаче се разминаха с гола.

Десетина минути след като замени Георги Станчев, Гриша Иванов се оказа на върха на атаката на Калиакра и от 11 метра изстреля топката над напречната греда.Това беше най-доброто, което сътвориха играчите на Филип Филипов през второто полувреме в наказателното поле на гостите от Пловдив.През последните 10 минути домакините засилиха натиска си, но гостите не им позволиха да нанесат победния гол. В стремежа си да вкарат на всяка цена каварненци действаха прибързано, на моменти и хаотично при разбъркванията, което не им донесе успех.