Опитният защитник Николай Маринов остава в Ботев през пролетта. Това съобщи старши-треньорът на врачани Адалберт Зафиров. Наставникът изпробва уменията на бранителя в контролата срещу Марек във вторник, завършила 1:1. Тогава Маринов не само се справи със задачите си в отбрана, но и при едно от включванията си в атака за малко не вкара гол на дупничани.

Другият опитен играч, който е на проби– Огнян Стефанов, получи шанс да остане. "В тренировките до края на лагера в Сандански той ще трябва да се докаже", допълни Зафиров.

„Доволен съм от старанието на футболистите в контролата срещу Марек. Мачът се игра при изключително силен вятър и тежки метеорологични условия, но на мен ми хареса старанието на футболистите. Желанието им да се вложат максимално в мача беше похвално”, допълни Зафиров.

В петък, на път от Сандански към Враца, Ботев ще завърши серията от контроли в подготвителния период, като изиграе спаринг с третодивизионния Витоша Бистрица. Контролата ще е на изкуствен терен в комплекса Царско село край София.