Ботев Враца завършва в събота есенната кампания от Б футболна група с домакинство срещу Банско. Двубоят е от програмата на 15-ия кръг и започва в 14:30 часа на стадион Локомотив в Мездра, съобщиха от клуба. 

Старши-треньорът на врачани Емил Маринов е убеден, че възпитаниците му ще използват тази последна възможност да спечелят точки, които да прибавят към скромния актив на тима. В строя се завръщат изтърпелите наказания защитници Христо Попадийн и Камен Каменов, както и прибралия се от чужбина Руслан Куанг. 

В групата за мача няма да попаднат трайно контузеният Тихомир Найденов и възстановяващия се от операция Жак Коен.

"Имаме спешна нужда от трите точки, затова нищо друго не стои на дневен ред пред нас. Вярвам, че и късметът най-сетне ще е на наша страна", заяви в навечерието на мача наставникът Емил Маринов.

Ботев е на 14-о място във временното класиране с актив от 14 точки и голова разлика 15:22. Тимът е в тежка серия от 5 поредни загуби в Б група, като последният успех с 1:0 е от 3 октомври срещу Локомотив Мездра.

Банско е четвърти с 24 точки в актива си и голова разлика 18:10. В предишния си мач тимът от курортното градче победи Добруджа с 2:1.