Ботев Враца се хвърля за победа в събота, когато посреща Добруджа в мач от 16-ия кръг на „Б” футболна група. Двубоят е от програмата на 16-ия кръг и започва в 14 часа на стадион „Локомотив” в Мездра, където врачани ще играят домакинствата си и през пролетта заради продължаващия ремонт на стадион „Христо Ботев”.

„Нямаме кадрови проблеми и всички налични футболисти са на мое разположение. Наясно съм със състава, но не бързам да го обявя, защото все пак до мача има доста време”, заяви старши треньорът на врачани Адалберт Зафиров.

Той допълни, че не е успял да разузнае достатъчно добре противника, но се надява липсата на информация да бъде компенсирана с желание за победа от страна на неговите футболисти.

„Противникът е нов отбор, за когото липсва много информация. По това си приличаме с Добруджа. За нас е от изключително важно значение да започнем с победа. Липсата на точки ни задължава да гоним пълния успех. Вярвам, че нашата публика и верните ни фенове ще ни подкрепят, защото сега се нуждаем от тяхната помощ. Нека дойдат на стадиона в Мездра и да бъдат нашия 12-и играч”, заяви Зафиров.

Наставникът допълни, че ще се опита да скрие от погледите на любопитни журналисти следващите две занимания на отбора си до мача в събота.

Ботев ще търси първи точки след 5 поредни загуби в края на есенния полусезон. Врачани са на 14-о място в класирането с 14 точки и голова разлика 15:23. „Добруджа” пък има с 9 пункта повече от домакините и с 23 точки и голова разлика 22:15 заема 6-то място в таблицата. Последният мач между двата тима, игран в Добрич на 31 юли, завърши 2:2.