Ботев Враца гостува на лидера във временното класиране Марек Дупница в мач от първия кръг на пролетния полусезон в “Б” група. Двубоят е на 1 март от 15.30 часа на стадион “Бончук”. Старши треньорът на врачани Бойко Величков бе категоричен, че във всеки един от 13-те мача през пролетта отборът на Ботев ще играе за трите точки.

“Това въобще не се коментира в съблекалнята. Още в първия ден съм казал на футболистите какво искам от тях. Абсолютно във всеки един мач без изключение и независимо срещу кого Ботев Враца да играе само и единствено за победа”, съобщи Величков.

Наставникът уточни, че двубоят с Марек с нищо не се различава от всички останали мачове от първенството.

“Може би трябва да обърнем внимание на факта, че това е един противник, който е убедителен лидер в групата. Марек още от сега прави селекция за “А” група, но това нас не ни притеснява. Ще отдадем дължимото уважение към противника, но аз смятам, че изхода от този двубой зависи изцяло от нашето представяне”.

Под въпрос за мача с Марек са вратарят Веселин Цветковски и халфът Светослав Валериев. “Цветковски до последно ще бъде под въпрос за мача, тъй като има леко неразположение. Светослав Валериев тренира цяла седмица наравно със своите съотборници, но в последния момент ще преценим дали ще разчитаме на него, коментира Величков. Старши треньорът на Ботев съобщи, че е запознат добре с играта на Марек.

“Имах възможността да наблюдавам отбора на Марек. Не желая нищо предварително да казвам. Надявам се, това, което съм видял да можем да го използваме. Марек заслужава уважение, но нищо повече от това”.

Величков съобщи, че е доволен от старанието на футболистите по време на зимната подготовкаи смята, че отборът е готов за мачовете от пролетния полусезон.

“Наясно съм обаче, че единствено официалните мачове ще бъдат критерия за това, колко добре сме се справили в подготвителния период. Радостното е, че успяхме да се предпазим от по-сериозни контузии, със съвсем малки изключения. Футболистите не нарушиха своята подготовка. Вярвам, че са готови за официалните срещи”.

Треньорът на Ботев съобщи, че всичките 11 нови футболисти са били картотекирани за пролетния полусезон. Вече е пристигнала и жълтата карта на италианския бранител Едоардо Дзита.