Голмайсторът Румен Рангелов ще напусне Ботев Враца, за да продължи кариерата си в А група, съобщи официално изпълнителният директор на клуба Пламен Николов. “Той трябва да се развива и ние имахме предварителни разговори, че ако бъде потърсен от отбор от А група, няма да го спираме. Още не се знае каква оферта ще приеме, но при продажбата му в друг отбор, голям процент от трансфера ще дойде в касата на Ботев Враца”, увери Николов.

„20 футболисти стартираха подготовка с клуба в понеделник, но в събота ще бъде определен окончателният състав за предстоящия лагер”, каза старши треньорът Сашо Ангелов. На 25 юни Ботев Враца ще играе първата си контрола с Интер Баку в Правец, където отборът е на лагер. Срещата е насрочена за 18 часа.

От 27 юни врачанци ще заминат на десетдневен лагер в Дряново. Там са предвидени още контроли с Видима Раковски и с Черноморец Балчик. “Там са и Равда, и Етър, може да направим и още контроли”, каза Сашо Ангелов.

В последния етап от подготовката в домашни условия, Ботев ще изиграе още три контролни срещи – на 14 юли с Академик София, на 17 юли с Чавдар Бяла Слатина и на 24-ти с Чавдар Етрополе.

“Нямаме никакви разногласия в ръководството, както се писа преди дни”, уточни Пламен Николов. „Сашо Ангелов има картбланш за екипа си, за състезателите и начина на подготовка. С Предраг Пажин няма никакви разговори да идва в Ботев Враца като футболист или треньор. Имаше публикации във вестници, че на Сашо Ангелов му се налага мнение и е манипулиран. Отношенията му с ръководството са добри, по-добри, най-добри”.

С отбора тренират юношата на Славия Христо Габаров, Руслан Куанг, последно играл във Видин, Цветан Цветанов от Ботев Криводол и Николай Ковачев. Още не се знае кой ще бъде картотекиран. Целта на отбора за предстоящия сезон е утвърждаване и авторитет в Западна Б група.