Ботев записа шеста поредна загуба в „Б” футболна група в събота. Врачани паднаха с 0:1 от Банско пред около 100 зрители на стадион „Локомотив” в Мездра. Поражението закотви врачани на 14-то място в есенното класиране с 14 точки. По-скромен актив от „Ботев” имат само Черноморец с 13 пункта и Спартак Варна с 6, които допълват групата отзад напред.

Банско победи с минималното 1:0, след като в 60-та минута най-добрият футболист на гостите Мартин Станкев с глава матира вратаря на домакините Христо Митов.

През първото полувреме Станкев изпусна няколко положения, като най-чистото от тях беше в 33-та мин., когато беше изведен сам срещу Митов, но стражът на врачани изби шута му.

В 45-та мин. гостите поискаха дузпа, след като Бенгюзов стреля от фаул, а топката срещна ръката на бранител на Ботев, който се намираше в наказателното поле.

Второто полувреме започна с натиск на домакините, като резервата Алесандро Дел Дженио пропиля най-чистата възможност в 52-та мин. Тогава италианецът би над вратата отблизо след хубаво центриране на Рангелов отдясно. Първият точен удар във вратата на „Банско” нанесе Рангелов в 67-та мин., но вратарят на гостите Колев хвана топката.

Щурмът на отчаянието в последните минути можеше да напълни мрежата на врачани. В 72-та мин. Станкев попречи на Шопов да вкара от чиста позиция, като с тяло изби топката по пътя й към мрежата, а в 84-та мин. Хазуров вместо да бие във вратата реши да подава и провали голова атака на гостите.

В 86-та минута Дел Дженио отново не намери очертанието на вратата с удар от 7 метра, а в добавеното време Калоянов от 25 метра би край вратата на Банско.