Врачанският Ботев не тръгва като обречен за Гълъбово, където в сряда от 17 часа гостува в мач от 22-ия кръг на „Б” футболна група. 

"За нас всеки мач е важен и от всеки двубой до края на шампионата трябва да гоним трите точки. Такъв е и мачът в Гълъбово... Ние се борим да не изпаднем и не можем да си позволим лукса да губим повече точки”, заяви в навечерието на срещата старши-треньорът на врачани Адалберт Зафиров.

Наставникът припомни, че за предишната среща е имал сериозни проблеми по комплектоването на групата за мача: За мача с Бургас имах много кадрови проблеми – наказания заради натрупани жълти картони и попречиха да използвам Калоян Цветков и Цветелин Тонев, а Любомир Деспотов е контузен и още дълго няма да е в строя. Заради комоцио, което получи по-рано, се притеснявах да пусна Камен Каменов сред титулярите, но през втората част и той се появи на терена... Надявам се за следващия мач да мога да използвам по-пълноценно Каменов, Тонев и Цветков, за да изглеждаме различно на терена в Гълъбово”, допълни Зафиров.

Врачани спечелиха последния си мач с 1:0 срещу ПФК Бургас, но продължават да са на 13-о място във временното класиране с актив от 23 точки. Противникът им от Гълъбово пък е 10-и с 5 пункта повече. През есента спорът между двата тима завърши с минимална победа за врачани.

Паметливи припомниха, че през миналата кампания именно Ботев от Враца оставиха съименника си от Гълъбово при професионалистите, след като в последния кръг биха директния конкурент за изпадане Дунав Русе с 3:0 и го изпратиха при аматьорите. Въпреки че мачът между двата тима е от 22-ия кръг, той може да се окаже фатален за врачани, ако тимът на Зафиров загуби гостуването си в Гълъбово.