Бойко Величков няма да е повече треньор на Ботев Враца. Това решение бе взето на заседание на Управителния съвет на клуба.

На срещата бе обсъдено представянето на отбора през пролетния полусезон.

“Оценихме като добро представянето на тима, особено в позицията, в която се намирахме след края на първия полусезон и целта беше изпълнена”, коментира кметът инж. Николай Иванов, който е и председател на УС.

На заседанието бе изслушан и спортно-техническият директор на врачани Валери Цветанов, а Иванов представи позицията на старши-треньора Бойко Величков, с когото са провели среща преди седмица. От УС на Ботев нямат забележки към работата на Бойко Величков, дори са доволни от постигнатите резултати през пролетния полусезон.

За съжаление конфликтът между Величков и Цветанов би навредил на отбора и бъдещето представяне на футболистите. Това е единствената причина за взетото решение от ръководството на Ботев за прекратяване на договора със старши-треньора.

Създалото се напрежение според Цветанов е в следствие на лошата дисциплина в отбора и дисциплинарни нарушения от страна на футболистите, по които старши-треньорът не е взел мерки. Величков обаче е на мнение, че проблемът е породен от невключването редовно в игра на Светослав Валериев, който е син на спортно-техническия директор на клуба.

Управителния съвет на Ботев Враца упълномощи Валери Цветанов в рамките на една седмица да предложи нов старши-треньор.