Ботев спечели детския футболен турнир за набор 2002, който бе организиран от феновете на Ливърпул в България. Мачовете се играха на стадион "Пловдив", като се състояха от 2 полувремена по 15 минути, а отборите бяха от 6+1 футболиста, съобщава официалният сайт на "жълто-черните".

В надпреварата се включиха общо 6 отбора, които бяха разпределени в 2 групи по 3 тима. В група "А" бяха Локо Пд, Марица и Асеновец, а в група "Б" попаднаха Ботев, Спартак Пд и Гигант (Съединение).

Победител в група "А" стана отборът на Локо Пловдив, който записа две победи с по 4:3 над своите съперници. В група "Б" Ботев прегази конкуренцията и разби със 7:2 Спартак и със 7:1 Гигант.

Във финала, който противопостави Ботев и Локо, "канарчетата" не оставиха шанс на "черно-белите" и ги разбиха с 9:1. 5 гола вкара Иво Казаков, а останалите 4 добави Станислав Шопов.

Освен шампионската титла, възпитаниците на Любчо Неделев спечелиха и две индивидуални отличия - за най-добър футболист на турнира бе отличен Станислав Шопов, а най-техничен футболист стана Иво Казаков.