Милен Радуканов бе освободен от поста старши-треньор на Ботев Пловдив. Ръководството на жълто-черните реши да уволни наставника заради слабия старт на пролетния полусезон, в който Ботев записа три равенства в Източната Б група и домакинска загуба от Лудогорец за Купата на България.

Временно начело на канарчетата застава Костадин Видолов, който ще води отбора до назначаването на нов треньор, ако такъв бъде избран.

Заедно с Радуканов си тръгва и един от неговите помощници – треньорът на вратарите Петко Петков. Досегашният играещ помощник треньор Светослав Петров остава в Ботев Пловдив само като футболист, а в екипа на Видолов ще работят Левон Абкарян, Лилчо Арсов и досегашният кондиционен спец Махаило Шекероски.

Милен Радуканов е вторият треньор, който управата на Ботев освобождава през настоящия сезон. Както е известно, преди него уволнен бе и Петър Хубчев, като любопитното е, че и двамата бяха отстранени след мачовете срещу Етър в края на първата и втората третина на шампионата в Източната Б група.

От щаба на жълто-черните засега не се ангажират с конкретна позиция по въпроса дали ще бъде назначен нов наставник или Видолов ще довърши сезона начело на тима.

Костадин Видолов води канарчетата в два официални мача през тази кампания, като спечели срещу Малеш Микрево с 2:1 и срещу Добруджа Добрич с 1:0.